אחזקת דוד שמש
דוד שמש הוא מה שהופך את חשבון החשמל שלנו לנמוך כל כך. בלעדיו, היינו צריכים לצרוך כמויות גדולות של חשמל ולשלם על כך ביוקר. היות וכך, אחזקת דוד שמש צריכה להתבצע בצורה הטובה ביותר כדי שיאריך שנים.
דוד שמש הוא פריט הכרחי בכל בית וכיום כמעט ולא נראה בית שלא מותקן בו דוד שמש. הסיבה לכך היא אקולוגית אך בעיקר כלכלית, כיוון שבלעדי דוד השמש צריכת החשמל שלנו הייתה גבוהה במיוחד והיינו צריכים לשלם על כך ביוקר. בגלל שהוא חשוב לנו, צריך לעשות אחזקת דוד שמש בצורה עקבית ומקצועית.
איך צריך לתחזק את דוד השמש?
אחזקת דוד שמש המתבצעת באופן שוטף ומקצועי תאפשר לנו ליהנות ממנו לשנים רבות ולחסוך כסף על תיקונים יקרים ואף על התקנת דוד שמש חדש. כדי להימנע מתקלות כלשהן ולזהות ליקויים בתחילת דרכם, מומלץ להזמין הביתה טכנאי דודי שמש כל שנתיים. בדיקה תקופתית שכזו עולה בערך 200 שקלים והיא יכולה לחסוך הרבה מאוד כסף על תיקונים בהמשך הדרך, ועל כן מדובר בהוצאה משתלמת וכדאית. הבדיקה התקופתית גם תמנע הוצאות חשמל גבוהות.
אם כן, אחזקת דוד שמש מתחילה בהזמנת טכנאי מקצועי, ובעת הביקור אפשר לוודא שהכל תקין. במידה ויש תקלה, אפשר לתקן אותה לפני שהיא מחמירה. את אבחון התקלות, אם ישנן, הטכנאי יכול לעשות על ידי בדיקה סטנדרטית שכוללת ניקוי הדוד וגופי החימום שלו מאבנית, בדיקה של גופי החימום והצנרת שמובילה מים לדוד וחזרה ממנו וחידוש הקולטים.
החשיבות של ניקוי אבנית היא בכך שהוא חשוב לחיסכון בחשמל, כיוון שאפשר להשתמש הרבה פחות בגוף החימום החשמלי בימים שהם אין שמש שתפיק עבורנו אנרגיה סולארית לחימום המים. כשהדוד נקי מאבנית, הוא פועל הרבה יותר טוב ומחמם את המים מהר יותר.
באשר לבדיקה של הצנרת שמובילה את המים, גם זו יכולה לחסוך הרבה בעתיד, כיוון שבמהלך הבדיקה אפשר למשל לזהות נזילה במקום נסתר ולמנוע רטיבות וריקבון של הצינורות ואף הרס טוטאלי של הדוד.
טיפים לאריכות חיי דוד השמש
אחזקת דוד שמש יכולה להיעשות על ידי מספר פעולות שהן פשוטות יחסית ואיתן אפשר להאריך את חיי הדוד ולהפחית במידה המרבית את צריכת החשמל. הדבר הבסיסי ביותר הוא ניקוי של הקולטים, ואפשר לעשות זאת באופן עצמאי עם סמרטוט לח.
טיפ שני הוא לא להדליק את הדוד בימים החמים. במידה ואתם מדליקים את גוף החימום החשמלי, המים עלולים להתחמם יתר על המידה וליצור נזקים.
טיפ שלישי הוא התקנת מסנן למניעת אבנית והתקנת טיימר שיפסיק את פעולתו של גוף החימום החשמלי לפי זמן שהגדרתם מראש.
וטיפ נוסף לסיום: כדאי לסגור את הברז הראשי כדי להפסיק זרימה של המים לדוד וכך למנוע התחממות שלהם שלא לצורך ופיצוץ של הדוד.